Odbrani novčanik

Mi, poreski obveznici Srbije,

Nosioci suvereniteta i izdržavaoci državnog budžeta, ne želimo da ćutimo dok privreda naše zemlje tone i dok se teret krize svaljuje na naš novčanik!

SVAKI DINAR koji ova država potroši uzet je od nas, poreskih obveznika. Mi smo ga zaradili, od nas je oduzet i poveren državi na upravljanje njime. Poreski izdaci služe da plaćamo političare da nam obezbede neophodne javne usluge; tim odricanjem nadamo se da stvaramo sigurno područje za nas i naše porodice. Takva očekivanja su se ispostavila neopravdanim. Danas imamo jednu od najvećih stopa nezaposlenosti u Evropi i razorene javne finansije, a loša javna uprava i preterana regulacija otežavaju nam lične i porodične planove!

ZBOG NEODGOVORNOSTI I NEMARA političara koji upravljaju našom zajedničkom kasom postavljamo pitanje – Da li političari zaboravljaju da su oni javni službenici koje mi plaćamo da rade u našem interesu? Ne želimo da ostanemo u podređenom položaju u odnosu na njih koji svoj položaj zloupotrebljavaju našom dosadašnjom pasivnošću!

ZBOG TOGA DIŽEMO GLAS:

  1. Zahtevamo da nas Vlada manje oporezuje! Manji porezi donose veću mogućnost da sredstva koja sami zaradimo upotrebimo za ličnu sreću ili ulaganje po našem sopstvenom izboru. Mali porezi su zato u interesu svih građana Srbije.
  2. Zahtevamo da država smanji potrošnju! Rasipaju se stotine miliona evra iz našeg zajedničkog budžeta na gubitaška javna preduzeća i nepotrebne subvencije. Na kraju ćemo sve to mi morati da platimo kroz nove namete.
  3. Zahtevamo da se država manje zadužuje! Neobuzdano zaduživanje na račun nas i naše dece nije rešenje, nego privremena anestezija. Računi za preveliku javnu potrošnju koja se finansira vladinim zaduživanjima ponovo će biti ispostavljeni nama, poreskim obveznicima i to želimo na vreme da sprečimo.

FISKALNA KOALICIJA

Libertarijanski klub Libek
Mreža za Političku Odgovornost
Studenti za Slobodu
Club von Neumann
Izdavačka kuća Global Book
Mreža Građani za Prosperitet
NALED
Katalaksija.com
Fiskalni monitor

I PORESKI OBVEZNICI.

Napomena: Vaši podaci biće sačuvani u bazi Libertarijanskog kluba Libek i biće korišćeni isključivo za komunikaciju sa Vama. Podaci ni u kom slučaju neće biti prosleđivani trećim licima bez Vašeg odobrenja, osim MailChimp platforme koju koristimo za slanje newsletter-a. Da biste primali newsletter, neophodno je da kliknete na link za potvrdu koji ćete dobiti u mailu nakon potvrđene podrške inicijativi. Libertarijanski klub Libek će Vam povremeno slati e-mailove sa kratkim izveštajima o toku ove inicijative i drugih inicijativa organizacije. Sa newsletter-a se možete odjaviti u bilo kom trenutku. Ukoliko ne želite da primate newsletter, dovoljno je da ne odgovorite na mail koji ćete primiti. Hvala Vam na podršci.